Simulatie brengt
engineering in de juiste richting
in beweging
Het simuleren van een enkel onderdeel is één ding. Maar je kunt pas echt optimaliseren als je ook de assemblage simuleert.
Voor ingenieurs is beweging cruciaal om te simuleren. Bij beweging spelen immers verschillende fysica een belangrijke rol. Je wilt onderdelen die met elkaar verbonden zijn correct met elkaar laten interageren zodat ze samenkomen in veilige, betrouwbare en duurzame assemblages.
Je kunt veel tijd besparen als je vooraf simuleert welke onderdelen risico’s vormen. Je kunt ook veel materiaal en geld besparen door naar de onderdelen te kijken terwijl ze ten opzichte van elkaar bewegen. ‘Misschien hoeft het hier niet zo zwaar ontworpen zijn, of misschien is het beter om daar van materiaal te veranderen…’
Door zowel naar de componenten als naar het grotere geheel te kijken, kun je volledig ontwerpen op efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid.
Het is meestal tot zeer laat in het ontwerp-, of soms zelfs pas in het maakproces dat een fabrikant de daadwerkelijke systeemprestaties pas echt begrijpt. Tegen die tijd zijn alle mechanische, elektrische en andere subsystemen al gevalideerd. Soms ieder door verschillende specifieke of verschillende vereisten binnen het engineeringproces van de systemen. Maar de volledige assemblage in beweging wordt pas aan het einde getest en gevalideerd.
Dit is waar tuning, en wijzigingen in het initieel ontwerp veel voorkomen. Maar het geeft ook extra risico’s, kost tijd en geld. Dus waarom zou je er niet voor zorgen dat je deze tijdig virtueel kunt testen en deze risico’s van tevoren kunt afvangen?
Test daarom de volledige assemblage vooraf om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de eisen in plaats van alleen de afzonderlijke componenten.
Adams helpt je te simuleren hoe onderdelen van een product met elkaar interageren, hoe ze bewegen en hoe ze worden gebouwd en bestuurd.
Met een Multi-Body Dynamics (MBD) aanpak kun je niet-lineaire analyses uitvoeren in een fractie van de tijd die traditionele FEA-oplossingen nodig zouden hebben. MBD en FEA werken overigens perfect samen om kritische componenten te analyseren. Zo ben je helemaal verzekerd van veilige, betrouwbare en duurzame assemblages.
Voor de volgende generatie elektromechanische aandrijfsystemen heeft Romax het meest complete simulatieplatform.
De software van Romax helpt bedrijven al meer dan 30 jaar bij het ontwikkelen van elektrische aandrijflijnen. De experts aan boord van onze organisatie helpen tevens bij het ontwerpen en testen van systemen zodat ze meteen de eerste keer goed werken.
Romax heeft 6 verschillende modules, ieder gespecialiseerd in het oplossen van specifieke problemen voor ingenieurs en ontwerpers:
Elements maak het mogelijk om snel multi-fidelity, multi-domain modellen te creëren voor het testen van ontwerpen. Om zo productontwikkeling te versnellen.
Met intuïtieve drag-and-drop-bibliotheken koppel je componenten uit verschillende domeinen van de fysica terwijl je de complexe dynamiek in één enkel model vastlegt.
Er is bovendien een sterke koppeling met andere Hexagon-producten, zoals bijvoorbeeld Adams.
Elements biedt een krachtige simulatie-omgeving voor besluitvorming vroeg in het ontwerpproces. Vele industriële sectoren zoals robotica, energie, verpakking en logistiek, auto-industrie, lucht- en ruimtevaart heavy machinery maken reeds op grote schaal gebruik van deze zeer efficiënte werkomgeving.
Simuleer controllers en besturingssystemen in het kader van hydrauliek (inclusief thermische effecten), pneumatica, gasstroom, thermisch, elektrisch, mechanisch, koeling, smeer- of brandstofsystemen, en nog veel meer.
Om complexe systemen zoals vliegtuigen, voertuigen en landbouwwerktuigen te engineeren, is een system-engineeringbenadering noodzakelijk. Traditionele bouw- en testmethoden zijn kostbaar en tijdrovend. Met de noodzaak om innovatie te vergroten en tegelijkertijd kosten en time-to-market te verminderen, staan industrieën meer dan ooit voor een uitdaging.
Easy5 helpt je, zoals de naam ook zegt, het ‘easy’ te maken.
Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een demo
Dat doen wij al sinds 1998 met een enorme passie voor data en techniek en een echte resultaatgerichte, no-nonsense mentaliteit. In een open, transparante werkomgeving geven wij onze specialisten graag de ruimte om het beste uit zichzelfte halen. De liefde voor het vak, de vrijheid en de synergie tussen onze young potentials en vakrotten resulteren in een hecht teamgevoel.