Stage – Co-simulation of a blended winglet

Stage – Co-simulation of a blended winglet

Ben jij op zoek naar een interessante stage of afstudeeropdracht? Ben jij pro actief en wil jij ontdekken, proberen en leren? Word jij enthousiast van onderzoeken & engineering? Dan biedt In Summa jou een unieke kans om het maximale uit jouw stage te halen!

Wij staan altijd open voor ideeën van stagiaires, samen een perfecte opdracht formuleren! Zodat zowel jij als wij het beste kunnen halen uit het resultaat. Onderstaand een voorbeeld van een eventuele opdracht:

 

Co-simulation of a blended Winglet

 “Bij co-simulatie worden de verschillende subsystemen die een gekoppeld probleem vormen, gedistribueerd gemodelleerd en gesimuleerd. Daarom wordt het modelleren gedaan op het niveau van het subsysteem zonder rekening te houden met het gekoppelde probleem. Verder wordt de gekoppelde simulatie uitgevoerd door de subsystemen op een black-box manier te laten draaien. Tijdens de simulatie wisselen de subsystemen gegevens uit. Co-simulatie kan worden beschouwd als de gezamenlijke simulatie van de reeds gevestigde tools en semantiek; wanneer ze worden gesimuleerd met hun geschikte oplossers. [1] Co-simulatie bewijst zijn voordeel bij de validatie van multi-domein en cyberfysiek systeem door een flexibele oplossing aan te bieden die het mogelijk maakt om meerdere domeinen met verschillende tijdsstappen tegelijkertijd te overwegen. Aangezien de rekenbelasting over simulatoren wordt verdeeld, maakt co-simulatie ook de mogelijkheid van grootschalige systeembeoordeling mogelijk [2].

 

In Summa Innovation is de exclusieve business partner van CAE/simulatie software van Hexagon (voorheen MSC Software) in de Benelux en onderdeel van de In Summa Technology Group. Het portfolio van Hexagon bestaat uit hoogwaardige simulatiesoftware. Zijn sterke merk en reputatie in industrieën zoals de auto-industrie, de ruimtevaart en de elektronica bestrijkt meer dan 50 jaar. We helpen onze klanten met oplossingen en diensten op maat, allemaal met een persoonlijke benadering.

Jouw opdracht, als je enthousiast wordt na het lezen van deze vacature 😉, is om het onderzoek dat we uitvoeren op een van onze applicaties, MSC CoSim, voort te zetten. Je gaat verder met het onderzoek waar een vorige student was gestopt toen hij cum laude zijn bachelorexamen behaalde. Met MSC-tools zoals Apex en Patran ga je de winglet verder uitwerken door hem een ​​interne lichtgewicht structuur te geven voordat je verder gaat met het beoordelen van het aerodynamische gedrag van de winglet. De aerodynamische beoordeling zal in ieder geval bestaan ​​uit een een- en een tweewegs vloeistof-structuur interactie (FSI) met twee doelen:

 1. Is er een kwantificeerbaar verschil tussen eenrichtings-FSI en een bidirectionele FSI die het gebruik van de ‘dure’ tweerichtings-FSI van een lichtgewicht winglet rechtvaardigt en
 2. Hoe helpt MSC CoSim bij wederzijdse FSI in termen van bepaalde belangrijke prestatie-indicatoren zoals bijv. looptijd, gebruiksgemak, robuustheid, etc.

 

 Naar wie zijn wij op zoek?

 • Iemand met een gezonde drive om te leren, samen te werken, te onderzoeken, te communiceren en plezier te hebben!
 • Iemand met enthousiasme en interesse voor
 • Laatste jaar bachelor/masterstudenten (Nederland).
 • Iemand die niet vies is van borrels, LAN-Parties, NERF guns en een omgeving waar Supernerds floreren.

Wat kan je van In Summa verwachten?

 • een gezonde, energieke en vooral leuke werkomgeving met onbeperkte toegang tot onze soft- & hardware tijdens je stageperiode.
 • De kans om onderzoek te doen in deze opkomende en interessante markt.
 • Een uitstekende stagevergoeding.
 • Laptop tot je beschikking.
 • Begeleiding en vrijheid in de verhouding die jij het liefst ziet.

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage in een fascinerende hightech wereld? Dan ontvangen wij graag uw motivatie via ons online sollicitatieformulier!
Neem voor meer informatie contact op met Inge Barendregt via telefoonnummer 0651106525 of inge.barendregt@insumma.nl

 

* Acquisitie op basis van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld, open sollicitaties zijn altijd welkom!

 

Werken bij In Summa

In Summa is dan wel geen Familiebedrijf maar zo voelt het zéker wel. Ons kantoor is als een huiskamer waar mensen van all-over thuiskomen om aan de gaafste projecten en producten te werken, voor de leukste klanten.
Met grote en kleine bedrijven samen willen we door middel van data de wereld optimaliseren. Onze technische club van ongeveer 30 specialisten doet dit met Business Intelligence, Software Development, Cloud Computing en Computer Aided Engineering. Kort samengevat: wij zijn Super Nerds en daar zijn we trots op. We kunnen nog even door gaan over de informele sfeer, de tafeltennistafel, XBOX’en, de uitjes (van LAN-parties tot obstacle runs, van concerten tot team-weekendjes), en natuurlijk het hybride en flexibel werken. Maar beelden zeggen natuurlijk meer dan 1000 woorden: