STORM Team Eindhoven                     team

InSumma is de trotse sponsor van een studenten team dat niet minder dan “werelds” is. Om te bewijzen dat electrische voertuigen letterlijk de wereld aan kunnen hebben ze als doel om de aardbol in 80 dagen rond te rijden op elektrische motoren. Ze zullen dit doen in een strijd met andere teams in een 80-dagen durende race.

Het ontwerpen van een motor die de wereld rond kan rijden in 80 dagen, volledig zonder fossiele brandstoffen, is een enorme uitdaging. Het team moet niet alleen iets waar maken dat nog nooit eerder is gebeurt, maar er ook voor zorgen dat ze een voertuig ontwikkelen dat de grenzen verlegt van efficiëntie, betrouwbaarheid en intelligentie. Om deze technologie te realiseren moet de motor ontworpen, getest en geoptimaliseerd worden. De engineering tools van VI-Grade en MSC Software zullen het STORM team hierin ondersteunen.

team

Wil je meer weten over het STORM team Eindhoven? Bezoek dan eens hun website

The STORM World Tour, dat op 14 august 2016 van start gaat, heeft een wereldwijde impact. Wij zijn dan ook trots dat we een technische bijdrage hebben kunnen leveren aan dit bijzondere project. Go Team STORM Eindhoven!

Bekijk ook deze fantastische video.