Green Team Twente                    team

InSumma is sinds 2014 ook trotse sponsor van het zeer innovatieve Green Team Twente. Hieronder omschrijven zij hun visie.

Omdat fossiele brandstoffen eindig zijn en bijdragen aan luchtvervuiling alsmede de productie van broeikasgassen, moeten andere vormen van mobiliteit worden verkend. Green Team Twente gelooft in een duurzame toekomst met waterstof als brandstof. Waterstof biedt dezelfde voordelen als een conventionele brandstof (snel tanken, hoge actieradius) maar heeft niet de nadelen als het op een duurzame manier geproduceerd wordt. Als toevoeging kan waterstof een oplossing zijn om zon- en windenergie op te slaan, wat deze bronnen meer waarde geeft. 

Green Team Twente is een team van jonge studenten die zelf een waterstofauto ontwerpen en bouwen. Met een multidisciplinair team bestaande uit werktuigbouwkundigen, elektrotechnici, chemici en industrieel ontwerpers, zijn alle ingrediënten daar om de wereld te laten zien hoe de autovan de toekomst eruit kan komen te zien. Met deze auto neemt het team deel aan de Shell Eco-marathon. 

team

Het Green Team wordt door XFlow en de producten van MSC Software ondersteund in het optimaliseren van hun ontwerp. Wil je meer weten of het Green Team Twente? Bezoek dan eens hun website.