Voorspellende analyses met Machine Learning

In Summa Data Analytics gebruikt Machine Learning algoritmen om essentiële patronen in uw data te onthullen. Hiermee krijgt u inzicht in en kunnen er voorspellingen gedaan worden over onder andere klantgedrag, bedrijfsprocessen, onbenutte kansen en verborgen risico’s. Met deze informatie kunt u doeltreffende acties op het juiste moment uitvoeren wat leidt tot een efficiëntere bedrijfsvoering.

Hoe werkt Machine Learning?

Machine Learning verschaft computers het vermogen te kunnen ‘leren’ zonder dat dit expliciet is geprogrammeerd. Het omvat computermodellen die verborgen inzichten in (historische) data vinden door gebruik te maken van iteratieve algoritmen. Deze algoritmen veranderen en verbeteren zichzelf onafhankelijk wanneer ze worden blootgesteld aan nieuwe data. Op deze manier produceren ze steeds nauwkeurigere, betrouwbare en herhaalbare resultaten en voorspellingen.

Machine Learning toepassingen

Machine Learning algoritmen kunnen enorm breed worden ingezet in (vrijwel) alle domeinen. Met behulp van deze algoritmen kunt u bijvoorbeeld voorspellen welke klanten dreigen weg te gaan (en met welke zekerheid), welke producten gepast zijn om aan te bieden aan een klant, welke voorraden in de toekomst nodig zijn, of wanneer machine onderhoud noodzakelijk is. Meer informatie over de toepassingen van Machine Learning? Ga naar deze pagina om alles te weten te komen.

Waarom In Summa?

In Summa kan Machine Learning algoritmen eenvoudig implementeren met behulp van de Cloud-based Azure Machine Learning Studio, wat onderdeel is van de Microsoft Cortana Intelligence Suite. Het Data Analytics team van In Summa heeft ruime ervaring met verschillende Machine Learning algoritmen en de programmeertalen R en Python, zodat de meest geschikte algoritmen voor uw bedrijf ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast biedt In Summa de mogelijkheid om Data Analytics te implementeren in heldere maatwerk software en BI-oplossingen met behulp van onze Business Intelligence en Software Ontwikkeling afdelingen.