Waarom zou u met uw bedrijf kiezen voor de cloud?

Net als uw collega ondernemers, wilt u waarschijnlijk overal en altijd toegang tot uw bedrijfsinformatie en het liefst via elk type device, van de laptop op het werk tot aan de mobiele telefoon in uw vrije tijd. Steeds meer bedrijven willen af van softwarelicenties, het onderhoud en de beheerskosten. Wat zijn de meest essentiële drivers waarom bedrijven kiezen voor een cloud-oplossing? Ik vertel u graag wat de ontwikkelingen in de markt zijn en wat klanten ons vertellen waarom zij de stap hebben genomen.

  1. Schaalbaarheid: Organisaties bewegen met hun personeel en diensten mee op de golven van de economie, soms is er sprake van groei en soms van krimp. Met een cloud oplossing kunt u zeer eenvoudig en snel aanpassingen maken in het aantal gebruikers. U voorkomt zo onnodige verspillingen.
  2. Flexibiliteit: Overal en altijd toegang tot uw bedrijfsgegevens, het is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook het type device maakt niet meer uit, via laptop, pc, tablet of mobiele telefoon heeft u via de cloud altijd en overal toegang.
  3. Inzicht in kosten: De cloud werkt met 2 modellen: Model 1 gaat via een abonnementsvorm op basis van aantallen gebruikers voor SaaS toepassingen, dat is software die online wordt aangeboden zoals office 365. Model 2 gaat op basis van gebruik achteraf en is bedoeld voor PaaS toepassingen, dat is een verzamelnaam voor services om snel en eenvoudig een platform op te zetten, bijv een database server of web server.
  4. Hardware investeringen reduceren sterk: Uw gegevens staan in de cloud en zijn via het internet benaderbaar. U kunt besparen op uw lokale on-premise hardware kosten.
  5. Support kosten dalen: Uw cloud partner ontzorgt u voor updates, back-ups, uw onderhoud en installaties. Dat regelen we allemaal in de cloud en u brengt uw kosten voor de interne support daarmee omlaag.
  6. Altijd up to date: U werkt altijd automatisch met de laatste versie. Software-updates worden automatisch uitgevoerd en u bespaart tijd en moeite om dit zelf te moeten doen. Weg zijn de tijden om updates in het weekend te moeten doen.
  7. Veilige opslag: Geen zorgen meer over back-ups maken, geen zorgen over hardware die crasht. Met de cloud is dit allemaal redundant en betrouwbaar al voor u opgelost.

In Summa Data Solutions is al een flink aantal jaren actief in de cloud bij een groot aantal van onze klanten. Met onze Business Intelligence, Data Analytics en Software Development oplossingen implementeren en verplaatsen we voor hen oplossingen in de cloud, conform de wens van onze klant. Met onze ervaring die we hierin hebben opgedaan zijn we ervan overtuigd dat we uw specifieke bedrijfssituatie van een passende cloud-oplossing kunnen voorzien.

Bent u benieuwd hoe uw bedrijf kan profiteren van de voordelen van de cloud? Dan kom ik graag met u in contact voor een vrijblijvend gesprek.

Arjen Lammers – In Summa Data Solutions.